Marmaris dag 5 på Bergs Safari

Idag har jag och Sj åkt på en guidad tur upp till Turkiets inland Pamukkale.
En fantastisk upplevelse att stå i denna enormt höga skådeplats och titta ner... ca 5000 människor kunde sitta här. Men idag syntes inga gladiatorer med slavar eller tigrar nere på arenan.
 
 
Lyckligtvis för oss som besöker området i nutid har de satt upp en karta som visar hur det en gång sett ut. Staden var för några tusen år sedan en viktig knutpunkt för handelsresande efter Sidenvägen.
Människans krigsfasoner och två jordbävningar har raserat alla stenbyggnader nu återstår nästan bara högar av sten förutom den anrika amfi teatern. Hierapolis och området med de vita kalkstensklipporna står på UNESCOs värdsavslista och är skyddat område.
 
Helt nyligen har de vita kalkstens klipporna med det unika vattnet räddats. Intill liggande spa hotell är borttagna och man kan endast vada omkring på en anvisad plats.
 
 
På endast två ställen på denna planet (Turkiet & USA) har jordens inre makter format detta vatten med dess klippor.
Som att gå på keramik...
 
 
 
Paus någonstans efter vägen.
 
"Tanka Själv" den uppmaningen gäller inte här... Busschauffören satt lugnt kvar på sin plats. Tom betalningen skedde utomhus med betalterminal. Vilken service!!! Drivmedel är någon krona dyrare per Liter än hemma. Uppskattar att macken hade 10 anställda när vi var där.
En lång resdag... avhämtning 06,00 och avlastning 19,00.
 
Kvällsmiddag.
Källsunderhållning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0