Jag och Cylinda


Att vara företagare innebär att man har ett liv i lyx och överflöd. Man jobbar bara några timmar här och där under veckan och tar alltid låång helg. Att jobba på kontor  betyder att man kollar lite i några pärmar och gör några anteckningar under dagen. Man sitter skönt i den eleganta kontorsstolen och dricker kaffe.  Alla anställda är glada och tacksamma för sina uppgifter och sina löner. Alla kunder är nöjda.
 
Åh, vad underbart! Lyckliga den människan!!!
 
Sitter och dagdrömmer om pensioneringen några decennier bort...
 
Idag har jag förutom det dagliga arbetet i kontoret utfört detta;
 
  • Tagit fram industridamsugaren och tagit bort cigarettfimpar och portionssnus framför hela entren. Sopat rent plattan och plockat upp övrigt, som glasspinnar och papper. Detta gör jag en gång i veckan och det är lika trist varje gång... Men skulle det inte göras, skulle soporna följa med in under skorna.  
  • Skurat arbetarnas toalett. (En del av mitt jobb)
  • Gjort diskbänken synlig igen genom att diska åt killarna i deras fikarum. (Lovar mig själv varje gång att detta är den sista, men, men.)
  • Dammsugit och skurat kontor och affär. Inte så tråkig uppgift iallafall. Det är bara det att efter några minuter ser ingen vad som gjorts.
  • Plockat, plockat och plockat. Burit grejor till sina rätta stationer.
 
Varje arbetsdag, året runt, går tvättmaskinen tre gånger/dag.
Tröjor, byxor, T-shirtar och overaller, allt ska hängas upp på tork för att sedan sorteras och läggas in i respektive skåp. Det tar bara en liten stund/dag. Inte jobbigt alls.
Vad som är viktigt det är att alla fickor måste kontrolleras och tömmas. Det borde inte vara några problem. Men det är det... Just nu är vi utan tvättmaskin i väntan på reservdelar eftersom glasrutan exploderat... Nyligen har jag tvättat att verktyg modell större. Det tyckte den inte om.
 
Tror inte att det bara är jag som tvättar grejor i maskinen...
Det händer det flesta....
Men det kan ju kosta också. Staffan har fått en ny hörselsnäcka (telia) och en ny ficklampa (700kr) i våras. Sakerna tålde inte ett program på 60 grader... Va!
  •  

Kommentarer
Postat av: Ulla Ström

Kanske du behöver en kurs i lämplig tvättemperatur m.m. har en som behöver den år från år hemma.
Som anställd känner jag igen det där med att saker tar bara en liten stund, men är det många så...
Anneli, inte ska du väl jobba några decennier till.
Du vet väl att några är fem, nog för att du är 60-talist men ändå..//ulla.

2012-09-20 @ 15:21:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0