After Ski


Varm och skönt i dam bastun.


After Ski är en av höjpunkterna här på skidanläggningen har jag förstått...
En riktig skidåkare tar på sig skidutrustningen direkt när han hoppat ur sängen på morgonen. Äter en rejäl energi frukost och scatar (skäääjtar) iväg till backen. "En av dagens tio första i liften" är hans måtto... 
Efter några åk har ju fler intressenter anlänt och det finns då utymme för, att när man stigit av liften där uppe på toppen, stanna med andra åkare och snacka en massa viktiga saker. Man softar runt där på toppen, glider fram någon meter och träffar på nya entusiaster. Snart är det eftermiddag, solen dalar, fötterna har domnat, och händerna är kalla. Man gör då dagens sista ansträngning och glider till slut ned till puben för att äntligen ta av sig de förlängda fötterna (skidorna). 
Där inne i på puben vid baren står personalen och välkomnar, den öppna elden ger ett värmande och trivsamt intryck och trubaduren drar sina första accord. Ja, då är man framme! Det är dagens pricken över i! De köper sig en kanna med skidåkar öl och delar med sina vänner. Prat, höga skratt och allsång blir det timmarna som följer.
Säkert planerar det inför kvällens intåg i samma lokal.

Ja, det här är ju bara antaganden.
Sen är det ju alla vi andra som är med på after ski iallafall.

Efter mysmorgon med tv och radion på, korsord som bara är delvis lösta och vecko tidningen som skummats igenom är det dags för långfrukost. Mitt på dagen går man ut, sopar av bron från alla snö, hämtar några vedpinnar och eldar lite försiktigt i eldkorgen. Grannarna kommer ut med sina camping stolar och det blir många timmar med trevliga samtal. Promenerare går förbi eller stannar en stund. I nästa ögonblick blir det ju  efter middag även för oss. Vi skakar av snön från axlar och mössor och går i samlad trupp metrarna till puben. Egentligen ser vi ju likadana ut; röda i ansiktet av all vedrök, lite småfrusna trots allt, och gången är lika stapplande och svajande som skidåkarnas. Men med lite olika andra orsaker, våra ben har ju styvnat till av allt sittande.    

Efter gårdagens after ski, besökte jag den varma och härliga dambastun. Härligt.
 
 
Naturligtvis äter vi ju en hel del. Men inte bara på restaurangen. Kvällen avslutades med ` Jansson med tillbehör` som granne bjöd på. 
 

Kommentarer
Postat av: Stina

jag trodde vi skulle få se en massa nakna karlar i bastun :)

2012-01-08 @ 21:24:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0