Jokkmokks Marknad



Jokkmokks Marknad för 407 gången. Årets tema var musik.
Vi var ju där deras sista dag. Flera knallar hade packat ihop sina stånd och avslutat på grund av de kylslagna dagarna här uppe. Temp mätaren visade ca 38 grader. Knallarna kunde endast använda sig av kontant betalning eftersom betal terminalerna inte tål kyla.




Här står Ulla och jag framför ett "krimskrams" stånd.
Vem köper sånt här? Helt otrendiga grejor i plast o glas. Tavlorna, i plast, var räfflade så att de ändrade mönster beroende på hur man tittade på den. Urk.


I bussen sålde man bla engångs termo sulan "Foot Warmer". Vilken fantastisk produkt!
Att gå med dessa "värme-element" i skorna räddade min dag. Jag frös ingenting...


Marknaden erbjöd även kvalites grejor, typ, knivar, skinnprodukter, pälsmössor, träsmide och tenn o glas. Mycket att titta på. Vi åt renköttsoppa på Folkan och det var riktigt gott!


Brage, Ulla och Staffan.

Även detta år åkte vi till marknaden med "Jögges Resor". Enkelt, smidigt och trevligt! Ca en tredjedel hade avbokat sin transfer på grund av kylan. Vilka kycklingar! 
I paketet ingår att äter vi gemensam middag upp på loftet i puben. Karre, gratäng och sallad med dryck.  
Killarna som spelade på after ski hade ett brett spektrum av låtar med irländsk karaktär. Frivilliga åhörare kunde framträda som trumslagare. Vilket ös!
När musiken tystnat trippade vi iväg till den stora gemensamma bastun för tvagning och att få sitta en stund i relaxen.
Där träffade jag o Ulla lite nya ansikten. Bla en kvinna som var så nöjd med dagarna i Kåbdalis. Hon berättade hur fantastiskt det hade varit att åka slalom i backen dessa kylslagna dagar(!) Endast ett fåtal andra åkare tyckte som henne och därför var man tidvis helt ensammen i backen. Helt storslaget!

Ja, så är det, liften har varit igång och det har funnits idoga fantaster som åkt i kylan.

Värmen i vår husvagn har långsamt sjunkit nedåt, dag för dag. Vi hade beslutat att kontakta säljaren på måndag för åtgärd. Men som ett brev på posten kom husvagns specialisten Jörgen förbi. Han berättade direkt vad felet var. Och så åtgärdades det.
Goda grannar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0