HälsoResan Dag 6


Varje dag finns det tid för solning. Mätaren mot solväggen har denna vecka haft en snitt temp på 40 grader.
Men ute i det fria är det ca 25 grader celsius. Härligt!


Bilder visar två saker här utanför hotellet 
Till vänster rinner det hälso vatten från Sandanskis undervattens källor. Det är bara att ha med sig en hämtare och fylla på. 
Det verkar vara obegränsat och gratis...
Bilden i övrigt visar en typ av arbets uppgifter här i landet där det finns turister. Två heltidare står här vid infarten till hotellets park och hyr ut elbilar till barn. Barnen kör sit varv kring "refugen" bakom bilarna.
 
 
I stadens affärs gata finns det även skoputsare. Den här killens arbetsmiljö skulle inte vara godkänd i vårat land. Att sitta på en plåthink i en livligt trafikerad korsning är inget för oss svenskar.. Men här får man hitta sig ett arbete och önska sig bra väder. 


Hotellet har en egen restaurang där vi lunchar ibland. Här äter vi vegetarisk risotto. Jättegott! Naturligtvis är det bara jag som dricker öl till lunch, gärna landets egna sorter, typ Zagorka.
Lamporna i bakgrunden kommer från IKEA som just öppnat sin första butik i landet.


Som avslutning på "arbetsveckan" spelade vi boule. Sverige mot Finland. Det blev nästan krig. Många är verkligen duktiga och mycket nogranna med centrimetrarna. Som vanligt var inte det här min grej, ingen hurrade precis när jag skulle kasta. (mitt bollsinne försvann ju redan i grundskolan) Som tur var hade jag många lagkamrater som var riktigt bra. Sverige vann. Och just det, man kan ju inte vara bra på allt, en del måste man överlåta åt andra. 


Vinnarlaget!
Pavlina öppnade champange flaskor och vi skålade tillsammans, alla spelare och publik.


Hotellet erbjuder ett gym för de lite mer aktiva gästerna. 

   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0