HälsoResan Dag 4


Mot migrän och annan stress relaterade åkommor erbjuder man el kam. I fem minuter drar hon ett elverktyg kors och tvärs över skalpen. Hon har snälla händer och trycker inte för hårt. Egentligen skulle en ljud upptagning vara den bästa information för er läsare och inte denna bild. Små blixtrar virvlar förbi och svaga stötar bildas när hon tar ned mot hårbotten. Det känns nästan ingenting, men det låter som insekter som fångats i en "myggdödar apparat", ni vet. 


Efter dagens behandlingar och vatten gympan packade vi in oss i beställda buss med reseledaren. Bussen satte fart några mil upp mot bergen någonstans. Det skulle ta en bulgarisk halvtimme att vandra upp för den slingriga ko stigen. Men det tog nästan en timma för hela gruppen att ta sig mot så höga höjder.


Här är vi framme vid sevärdigheten "Ivan Rilskis grotta". Var det detta vi skulle se efter att ha svettat upp oss efter kilometer slingan? Här bodde det altså en gubben Ivan för länge sen. Ja, det var väl hans val att bo så högt upp och ha ett så enskilt boende..
Ingen hemma altså...


På senare tid har en svetsfirma anlitats för tillverkning och montering av ett kors intill grottan.
Vacker utsikt!
Naturligtvis är platsen helig, han måste ha varit en rolig prick att träffa.


Som tur var blev det lite samvaro och roligt prat när vi kom ned igen. Kebab korv (som var en köttbit) med god fetaost och vin. Efterätten bestod av plätta med färska blåbär och varm hembränd sprit. 
Mina resekamrater har tvingat mig att lägga in nedanstående bilder:

Den varma groggen klar för SKÅL!                    men..

Tvi vale!

Det brann i munnen av den vidriga hemkokta trolleridrycken.

Ja, ja det var bara att svälja ned, se glad ut och säga No Thankyou för påfyllning.


Vi stannade vid att vackert vattenfall.

Vi tittade på teromern idag vid bassängen. Vattnet var som vanligt ca 33 grader och ute temperaturen mot solväggen var 40 grade celsius.
Något svalare var det under eftermiddagen uppe på bergsmassivet.

  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0