HälsoResan dag 2


En stor del av dagen lufsar man omkring i hotellets frotte badrockar.
De tider på dagen man bär badrock med tillhörande tofflor, anvisas man till hotellets "spa hiss". Man behöver altså inte känna sig naken eller "lättklädd" på något sätt. Alla ser likadana ut...
Idag var det första behandlingsdagen och jag är helt knäckt(?)..

Mitt på dagen var det utomhus gympa i det varma vattnet. Grand Tours guide, Pavlina är veckans gympingledare. Vi arbetade i takt med rockil 60-tals musik. Nästan dunka dunka altså.
Vågorna som sköljde likt en tsunami stänkte ut från bassängens kanter. Ja, kan man tro annat då ungefär tjugo traditionellt byggda kvinnor shejkar loss! En härlig timma! Vid uppstigning kändes det som att min kropp ökat några kilo i vikt, benen var tunga som bly. Troligen har ett antal muskler vaknat till liv efter många års vila. 
Den som söker han finner

I resans pris ingår en guidad busstur genom stadens sevärdigheter. Resans höjdpunkt blev fika stunden i ett hotell någonstans i bergen. Det bjöds på kaffe, plättar och konjak. 
..

Idag blev det en liten lucka i schemat, innan middags buffen som är vid nitton tiden, så vi trippade ned till gatan med affärer. Ja, det var mycket att titta på. Men eftersom resväskan vägde 22 kilo (den får väga max 20kg) redan då jag reste hit finns inget utrymme för något inköp över huvud taget... måste fundera på en lösning av problemet.

Det finns många små apotek längs gatorna. Här är ett. Ville bara ge en liten vink om hur det ser ut i denna gamla del av landet. Fastighetsägaren bredvid värmer tydligen upp sitt hem med ved. Och den travar han bredvid sin dörr ute på trottoaren. Dessutom kan det inte vara enkelt att dra ett barnvagn eller skjuta en rullator framför sig eftersom trottoarerna endast är byggda för smala och virila människor. Det är på den smala trottoaren man planterar träd eller monterar lyktstolpar.

För att få bästa utsikt vid bussturer sitter jag naturligtvis så långt fram som möjligt. Det är högertrafik men man parkerar trots allt lite ostrukturerat. Man stannar tydligen där det "känns bra", kanske efter an tajt u-sväng. Man tar heller ingen hänsyn till att den som parkerat sitt fordon före och altså står "lite låst" och måste vänta någon timme eller något dygn innan han koms därifrån. 

Hotellet erbjuder även utrymmen för egen samvaro. Ikväll har vi spelat kort spelet "plump" tillsammans. Det var bekväma stolar och specialdesignade "spelbord" med tygkänsla.Kul att spela kort, det var många år sedan sist. 
Tyvärr, och som vanligt blev jag kvällens svarte plump.

Jag njuter av ledigheten och mår såå skönt..!




 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0