Dagstur med Jögges Resor




Lördagsmorgonen började med att rälsbussen körde förbi här genom Kåbdalis. Mycket sakta körde den förbi på den skeva gamla rälsen. Tåget går tre dagar per år, bara under marknadsdagarna. Det verkade fullsatt.
Jögges-Resor-bussen kom däremot på utsatt tid för avfärd mot Jokkmokks marknad. Ute-Temperaturen var sådär lagom, ca tolv grader. I bussen var det microfon snack med roliga historier och annat skoj. 
En pälsmössa (fuskpäls) blev dagens inköp. Sedan tog vi sikte mot den största "dubbelkåtan" jag sett! Den innehöll scen, bar o matservering. Golvet bestod av packad snö. Härligt och annorlunda.
Nästa paus stop blev pizzeria Opera, med pizza, såklart, och dryck. En rolig och avkopplande dag, att bara gå omkring och "strosa" i sakta mak och titta på alla marknads säljare.
Vid återfärden blev man än en gång påmind om att livet kan förändras på ett ögonblick... En buss hade kört av vägen vid Tårrajaur och låg med sidan upp i  diket ... Den var redan tömd på passagerare ( ingen fick allvarliga skador, hörde vi senare.) Vägen hade öppnats för trafik, och vi kunde köra förbi.   
Dagsturen avslutades med middag här på puben i Kåbban, Henrik & Lina kom, och sedan var det relax i förgården.
Ja, det här blev en rolig helg. Idag blir det "data-mys" (lägg märke till att jag kunnat lägga in två bilder under samma inlägg, men hur?) och bokläsning. 
Helgens enda tre minus, men ack så viktiga; 

  •  kaffeperkulatorn är kvarglömd hemma (?) inget morgonkaffe altså, men det finns ju te...
  •  Tvn har inte kunnat ses pga att tv-kortet är i rallybussen (kvarglömt), vi delar ju på ett kort.
  • Och till sist... vaknade imorse med dropp från taket i sovdelen på vagnen. Har ställt dit en skål som sakta fylls på. oj, oj, oj...  

     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0