Vit Storgata i Älvsbyn

. Sista torsdagen i månaden= kvällöppet i Älvsbyns butiker! Floristen hade ansvaret för kvällens underhållning som bestog av en tyst och bilfri Storgata. Clifftons maskiner hade under dagen hämtat in mängder med snö från snöhögarna runt centrum. Pistmaskinen från Kanis manglade ut massorna till ett hårt underlag. Kl 19.00 startade skidtävlingen med Älvsby skidgymnaster. De åkte så snabbt att kameran inte lyckades fånga en enda åkare på bild. Duktiga ungdommar! Tillsammans med Lina gick besökte vi flera affärer samt träffade en massa folk. Som pricken över i hade handlarna tur med vädret, bara några minusgrader... Masssor med folk minglade omkring, en riktigt trivsel kväll.

Weekend i huvudstaden

I helgen har mamma, jag och syrran träffats hos Maud nere i Danderyd. Vi har haft jätte fina dagar tillsammans. Stina och jag riktade in oss på shoppingens vårnyheter och ladyserna spenderade dagarna på stora loppisar och Myrornas.
Tvillingarna Maud och Eva, födda på Arvidsjaurs BB för länge sedan. Maud är nr ett. Direkt efter grundskolan flyttade de ner söderut för att jobba. Vid en av "hemresorna" norrut träffade Eva, min mor, rörmockaren Roland och det sa klick... eller... ja efter det föddes jag...
Vi försöker äta nyttigt när vi träffas. Alla har vi något extra hekto, väl dolt någonstans på kroppen... Här har syrran gjort fruktsallad med vispgrädde till efterrätt. Gott.
Morgonmys... Ja, vi har inte gått ut förrän mitt på dagen...
Snabbtåg till Arlanda. Snabbt och smidigt.

Fördjupning i Arbetsmiljö

Idag var det andra och sista kursdagen i "Arbetsmiljö". Det har varit annorlunda dagar; att bara sitta helt stilla, ta emot information och skriva ner i datorn.... Dagen har varit som en traditionell kursdag med avbrott för lunch på Coop Arena. Annat var det förra veckan. Stackars kursledaren!!!! Pga att ett mail inte skickats ut till oss berörda så hade heller ingen med sig någon dator eller befintligt arbetsmiljö material från repektive arbetsplats. Efter halva dagen hade han lyckats skramla ihop några datorer.. Men det räckte inte långt... Ja, ja vi fick hemläxa. Så det löste sig.

Svenska Rivieran del 3

Tv teamet ville att jag skulle visa något "vardagligt"... Då tog jag fram den nyladdade grästrimmern.
Palten som serverades vid tävlingen var jätte god. Jag fick många applåder och hurrarop för att jag åt min enda palt "med stil". På mina tre minuter tuggade jag varje bit noggrant. Placering? Någon måste ju komma sist.

Duktig diskmaskin

En söndagsmiddags baksida. Disken... Men vi ska inte klaga... Tänk på forntida diskare som först skulle slå hål på isen, värma det kalla vattnet och diska i en gisten zinkbalja. Men trevlig kväll blev det med hela familjen samlad.
Wiola 10 mån.
Ida och Wiola i lekrummet.
Wiola på promenad mellan mormor och storasyster.

Mycket att titta på Coop Arena Luleå!

Vad tittar de här karlarna på..?
Jo, hockeymatchen mellan Luleå - Växjö!
Till och med jag var där! Ja, matchen var helt fantastisk! Men, det är tuffa tag där nere på plan! Pucken sköts runt med raket fartkors och tvärs. Spelarna tryckte upp varandra i sargen eller stöttes omkull. De fyra dommarna verkade ha fullt upp med bedömningar av läget. Uppe på "Apberget" satt alla Luleå fans och sjöng och slog med trumman så att stämningen höjdes vartefter tiden gick. Avblåsningar och reklam hela tiden.
Jag och Sj var inbjudna med bla Irma och Jörgen att sitta i Lars och Marias Vip loge. Jätte kul att "gå in" till bordet vid pauserna för mingel och vätskekontroll.
Det är en bastuloge, flera barer och restauranger i anslutning till hockeyplanen. Antalet besökande var ca halva Älvsby kommuns invånarantal =5000 betalande åskådare. Va! Så mycket folk som kollar på denna idrott!!!! Känner att detta var en intressant och givande lördag eftermiddag/kväll. Och jag skulle kunna tänka mig att besöka denna lokal någon fler gång. På hemvägen stannade vi till på Tresco och åt middag. Irish Coffe hos värdparet på Västermalm. Sen åkte jag hem till John Blund. www.luleahockey.se

Kall onsdag

Mamma kom körande med sin lilla blott 2-åriga Toyota. Hon kommer förbi på jobbet någon gång per vecka då hon kör hem från sitt jobb. Och så byter vi veckotidningar. Och dricker kaffe. Idag har jag varit ute i 25 gradig kyla och fotat...
Golf - Das Auto, min nya lilla röda. (På nittiotalet lovade jag mig själv att undvika framtida inköp av bilar som lackerats röda. Det grundade sig på att jag hade ägt några gamla Volvo modeller som vartefter åren gick bleknade) (och rostade)
Henriks Volvo Ec 210.
Aktuell rapport från bygget i Viktors rallybuss... Han har konstruerat o byggt två våningsängar och monterat ett litet Ikea kök. Den fasta möbleringen med bord och stolar står klart.

Gott om plats när man ska sova i en Kabe...

Tisdagkväll med Svenska Rivieran... och visst är sängen hemma i huset större än i husvagnen....

Monday, monday

Ett riktigt bra avslut på veckans första arbetsdag kan vara ljusparty! Ikväll var jag och bägge svärdöttrarna Ida och Lina till Cecilia Berglund på visning. Jätte trevlig kväll med tjejsnack.
Innan butikerna stängde hann jag in till Maria på Floristen. Äntligen är det mesta affärernas jul-trams bortplockat, man kan andas ut och äntligen är vårens nyheter på väg in.... Fina Floristen.
Hjälpreda på kontoret...
Wilma leker med Hoppetossa skeppet.

Soft lördag

En timmes skön promenad kring anläggningen. Vi har tittat på alla duktiga skidåkare i backen. Oj, oj så fort och smidigt de åker....
Sj grillade parisare på elden.
Nu har vi ett års jubileum i den här husvagnen. Det firade vi med att starta grillen för första gången. Vi "rostade" frukostmackor. Snabbt och enkelt. Åh så skönt att vara här...
Vi åt Tapas med Maria och Börje uppe på relax avdelningen på Kårleone på eftermiddagen. . Lika gott som förra gången. Ja, det var så trevligt att jag inte hann gå över till After Skin på puben....
Nedre grannarnas husvagnsplats. Det mesta går i blå ton, det beror på att de innehar en Polarvagn. Ja, så är de... De flesta matchar vagn och förgård.

"några konstiga korvar..."

Äntligen sänds Svenska Rivieran på Tv! Jag var med i 1,5 sekunder och berättade vad vi hade på grillen. Nu kan jag andas ut för den här veckan. Sju avsnitt kvar...

Trettondagsafton 2013

Vacker januarivinterdag.
Tapas uppe på Kårleone
Jätte bra med "självplock". Man tar det man gillar...
After Ski
På kvällen hade vi bokat bord med Irma, Jörgen, Lars och Maria. Restaurangen serverade årets vildmarksbuffe med smakprover utöver det vanliga. Jättetrevlig kväll som avslutades med fridans.

Renöga i glasen

After Ski med Pecka Power.
 
 
 
 
 
Detta är kön till toan.
 
I år ska vi gå igenom barens drinklista.
Nu vet vi vad som menas med drinken "Renöga" = vodka med två (2) lingon.
Inget för oss finsmakare....
 
Kvällen avslutades med smarrig pizza middag på Kårleone.
 
 

Parisare på en Brasilianare

En fredag eftermiddag med grannarna ute vid elden.... 
Här har jag just ätit en Parisare på Brage och Ullas nya Brasilianska eldstad från Claes Olsson. 
Idag har vi sett solen. Det är vår i luften..?

Fredagsmorgonmys

Vi har möblerat om i husvagnen...
Nu kan vi se morgon tv i köksdelen.

Nyårsfirande 2013 på Kårleone

After Ski, Anneli, Irma och Anita
 
 
Mingel före Nyårsmiddagen; Brage, Staffan, Kurt och Micke.
 
Jättetrevligt nyårsfirande uppe på Kårleone med husvagnsgrannarna.
 
Anneli, Maria och Linda
 
Anläggningens årliga, enorma raket uppskjutning.
 
Goda Grannar; Anneli, Yvonne, Ulla och Gun.
 
 
Hos Eriks
 

RSS 2.0